Sisteme de irigatii

Ai o curte pe care vrei sa o amenajezi sau deja este amenajata si te-ai saturat de udat cu furtunul in fiecare zi in loc sa-ti petreci timpul cu familia?

Pentru ca ne pasa de timpul tau liber si de investitia pe care vrei sa o faci in amenajarea gradinii, iti venim in ajutor cu serviciul de proiectare a sistemelor de irigatii automatizate care te ajuta sa ai o irigatie eficienta fara a mai fi nevoie de udari suplimentare cu furtunul.

Când vine vorba de irigarea gazonului, stropitoarea are totuși niște limitări. Aveți nevoie de o alternativă

Sisteme de irigatii

sistem de irigatii manual

Irigarea cu furtun si stropitoare

Îl puteți combina cu diferite elemente conectoare – cu injectoare, dușuri sau bare de stropire.

În cazul acestui tip de irigare este practic să aveți control deplin asupra cantității de apă ce trebuie administrată diferitelor zone din grădină. Astfel puteți uda mai intens unele borduri florale, în timp ce altele pot primi mai puțină apă. Însă de la o anumită mărime a grădinii, și furtunul are limitările sale


Pentru ca ne pasa de timpul tau liber si de investitia pe care vrei sa o faci in amenajarea gradinii, iti venim in ajutor cu serviciul de proiectare a sistemelor de irigatii automatizate care te ajuta sa ai o irigatie eficienta fara a mai fi nevoie de udari suplimentare cu furtunul.


Poate te intrebi de ce un sistem de udare este necesar sa fie proiectat si care sunt avantajele proiectarii sistemului de irigatie?

In primul rand este foarte important ca zona verde care se doreste sa fie udata sa se ude uniform, acest lucru confera gazonului o sanatate de invidiat, o culoare mereu verde si de asemenea o crestere uniforma pe toata suprafata.

Ai nevoie de ajutor? Specialistii nostri sunt aici!

Amanajam impreuna gradina visurilor tale!

Irigarea automata:

Sistemul automat de irigatii se proiecteaza personalizat pentru fiecare gradina sau zona verde, foarte important este ca dimensiunile suprafetelor sa fie cat mai precise.

Scopul proiectarii acestor sisteme de irigatii este de a asigura necesarul de apa optim pentru fiecare tip de vegetatie, udarea sa fie in mod regulat chiar si in perioadele vacantelor si scaderea costurilor cu apa fata de o udare conventionala cu furtunul.

In timpul proiectarii se iau in calcul mai multi factori: economia de apa, presiunea sursei de apa, debitul acesteia, rata precipitatiei pe m2, pierderile de presiune pe coloanele principale si secundare, toate acestea pe o suprafata de teren bine delimitata.


sistem de irigatii automatizat

Irigarea prin aspersie

Irigarea prin aspersie se face prin aspersoare pop-up telescopice (numite si sprinklere, sau popular „stropitori”), cu diverse inaltimi de ridicare fata de sol, si se adreseaza in special zonelor cu gazon. Aspersoarele sunt complet ingropate si mascate, facandu-si aparitia strict pe durata udarii.


Se poate realiza prin:


  • Aspersoarele rotative

Acest tip de aspersor se caracterizeaza printr-un jet de apa ce se roteste pe un unghi stabilit la proiectare si la reglajul aspersorului, si este utilizat cu precadere pentru peluzele cu gazon cu deschidere mai mare. In functie de model, pot atinge raze de udare intre 5 si 15 metri, sau mai mult pentru modelele destinate terenurilor sportive


  • Aspersoare spray

Aspersoarele spray se caracterizeaza printr-o perdea de apa uniforma, distribuita pe un unghi pre-stabilit si reglabil. Se utilizeaza pentru spatii cu gazon cu deschidere mica, sau pentru borduri florale si zone mai largi cu vegetatie deasa. De regula, este vorba despre un corp de aspersor caruia i se ataseaza o duza achizitionata separat, duza care ii stabileste raza si unghiul sau forma de udare. Se preteaza pentru raze de udare intre 0,6 si 5,5 metri.

Irigarea prin picurare

Irigarea prin picurare se realizeaza cu ajutorul unui tub de picurare (numit si furtun de picurare) asezat la suprafata terenului, de regula mascat de vegetatie, conectat la sistemul de conducte subterane pentru functionarea automatizata. Exista si varianta de tub de picurare ce se poate monta ingropat, aproape de radacinile plantelor, o tehnologie din ce in ce mai cautata in ultimii ani.


Tubul de picurare contine, de regula, picuratoare (numite uneori si duze) preinstalate la o distanta anume pe lungimea tubului, cu un debit de apa fix (ex. 4 litri/ora/picurator, 33 cm distanta intre picuratoare). Aceasta varianta se preteaza irigarii zonelor cu vegetatie foarte deasa, sau a gardurilor vii. Irigarea prin picurare poate fi cu pana la 80% mai eficienta decat udarea manuala, in ceea ce priveste consumul de apa.


Tehnologia pentru irigare prin picurare este singura metoda de udare care permite automatizarea totala, datorita reglarii precise a debitului si a presiunii apei, precum si datorita declansarii udarii pe baza informatiilor inregistrate de senzori cu privire la umiditatea solului, temperatura si umiditatea relativa a aerului.

Open chat
1
Contact
Buna ziua,
Va putem ajuta?